Pectin – Pektín prášok

Rating: 2.5/5 (30 votes)

10,31 €

Produkt Dodanie do 7-10dní


Pectin – Pektín prášok Zväčšiť

Pektín prášok je produkt prémiovej kvality. Ide o úplne prírodný produkt schválený na výrobu ekologických výrobkov. Používa na pri výrobe džemov, marmelád, čatní alebo ovocných želé. Pektín želé sú tepelne odolné, čiže môžu byť podávané ako teplá príloha k jedlám a pod. Hotovým výrobkom zabezpečuje vysokú pevnosť, dopomáha k uvoľňovaniu príchutí. Slúži na zahusťovanie tekutín/kvapalín.

Rating: 2.5/5 (30 votes)

Návod na použitie:

Ideálne dávkovanie pre džemy a marmelády je od 0,3 do 0,8% (3 až 8 gramov na 1kg roztoku).

Ideálne dávkovanie pre želé je od 1,4 do 1,8% (14 až 18 gramov na 1kg roztoku).

Optimálne dávkovanie pektín prášku závisí od množstva použitého ovocia a cukru, pridávaného do roztoku. Tiež závisí od množstva pektínu, ktorý sa nachádza v ovocí. Pre dosiahnutie optimálnych výsledkov je dobré zmiešať pektín prášok s trochou cukru, ktorý chcete pridať do ovocného želé alebo marmelády (džemu a pod.). Cukor tak pomôže lepšiemu rozmiešaniu pektínu v zmesi. Pektín prášok pridávajte postupne a za stáleho miešania. Ak sa pektín v roztoku rozmieša, je potrebné priviesť roztok do varu a roztok nechať variť po dobu do 1 minúty. Následne nechajte roztok vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho uložte do chladničky. Čas varenia a chladenia závisí od použitého množstva ovocia. Ak zistíte, že ste nepridali dostatočné množstvo pektín prášku, je možné celý proces zopakovať (rozmiešať ho v roztoku, priviesť do varu, povariť, ochladiť a uložiť do chladničky). Dôležitý je aj obsah kyseliny citrónovej v ovocí, ktorá zabezpečuje zvýšenie úrovne kvality pektínu. Ak ovocie obsahuje malé množstvo kyseliny citrónovej, je možné do roztoku pridať trochu náhrady kyseliny citrónovej, aby sa zvýšila kyslosť celej zmesi.

Skladujte na suchom, tmavom a chladnom mieste. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý pektín prášok E440. Pektín prášok je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal a kóšer kuchyne.

viac info ...

Návod na použitie:

Ideálne dávkovanie pre džemy a marmelády je od 0,3 do 0,8% (3 až 8 gramov na 1kg roztoku).

Ideálne dávkovanie pre želé je od 1,4 do 1,8% (14 až 18 gramov na 1kg roztoku).

Optimálne dávkovanie pektín prášku závisí od množstva použitého ovocia a cukru, pridávaného do roztoku. Tiež závisí od množstva pektínu, ktorý sa nachádza v ovocí. Pre dosiahnutie optimálnych výsledkov je dobré zmiešať pektín prášok s trochou cukru, ktorý chcete pridať do ovocného želé alebo marmelády (džemu a pod.). Cukor tak pomôže lepšiemu rozmiešaniu pektínu v zmesi. Pektín prášok pridávajte postupne a za stáleho miešania. Ak sa pektín v roztoku rozmieša, je potrebné priviesť roztok do varu a roztok nechať variť po dobu do 1 minúty. Následne nechajte roztok vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho uložte do chladničky. Čas varenia a chladenia závisí od použitého množstva ovocia. Ak zistíte, že ste nepridali dostatočné množstvo pektín prášku, je možné celý proces zopakovať (rozmiešať ho v roztoku, priviesť do varu, povariť, ochladiť a uložiť do chladničky). Dôležitý je aj obsah kyseliny citrónovej v ovocí, ktorá zabezpečuje zvýšenie úrovne kvality pektínu. Ak ovocie obsahuje malé množstvo kyseliny citrónovej, je možné do roztoku pridať trochu náhrady kyseliny citrónovej, aby sa zvýšila kyslosť celej zmesi.

Skladujte na suchom, tmavom a chladnom mieste. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý pektín prášok E440. Pektín prášok je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal a kóšer kuchyne.

MOLEKULÁRNA KUCHYŇA

Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú. Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.

Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.