Meat Glue - Mäsové lepidlo (Transglutamináz)

16,79 €

Produkt Dodanie do 7-10dní

Meat Glue - Mäsové lepidlo (Transglutamináz) Zväčšiť

Transglutamináz je enzým, tiež známy ako mäsové lepidlo, ktoré má schopnosť vytvoriť priečnu väzbu proteínov (bielkovín). Je s ním jednoduchá manipulácia a nemá žiaden vplyv na chuť mäsa alebo rýb. Bežne sa vyskytuje v rôznych organizmoch (nachádza sa v živočíšnych a rastlinných zdrojoch). Zabezpečuje silnú väzbu pomocou zosieťovania proteínových molekúl. Je použiteľné pre ďalšie spracovanie, ako je údenie alebo tvorba jemného filmu na mäse. Ak si vyrobíte plnku spolu s mäsovým lepidlom a naplňte ňou napr. kuracie prsia, zaručene vám plnka nevytečie.

Návod na použitie:

Ideálne dávkovanie je od 8 až do 15 gramov na 1 kilogram finálneho produktu. Naneste mäsové lepidlo na kúsky mäsa, ktoré chcete spojiť. Mäsové lepidlo sa dá naniesť priamo na mäso alebo ho môžete zmiešať s malým množstvom vody a pomocou kefy (pierkom, štetcom) zmes naneste na mäso. Po nanesení na jednotlivé kúsky mäsa je dôležité silou vytlačiť vzduchové bublinky, aby sa dosiahla lepšia spojiteľnosť kúskov mäsa. Je možné to dosiahnuť aj tak, že spojené kúsky mäsa zabalíte do fólie a umiestnite na ne nejaké závažie (kuchynská váha, knihy a pod.). Po spojení jednotlivých kúskov mäsa je dôležité nechať kúsky odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny.

Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 12 mesiacov. Po otvorení je dobré produkt čo najskôr spotrebovať. Ak vám ostanú ešte nejaké zvyšné kúsky mäsa, ktoré ste spojili pomocou lepidla, je dobré ich uložiť do chladničky (pod 5°C) alebo do mrazničky. Zloženie: kazeinát sodný, maltodextrín, transglutaminázy a slnečnicový lecitín.

viac info ...

Návod na použitie:

Ideálne dávkovanie je od 8 až do 15 gramov na 1 kilogram finálneho produktu. Naneste mäsové lepidlo na kúsky mäsa, ktoré chcete spojiť. Mäsové lepidlo sa dá naniesť priamo na mäso alebo ho môžete zmiešať s malým množstvom vody a pomocou kefy (pierkom, štetcom) zmes naneste na mäso. Po nanesení na jednotlivé kúsky mäsa je dôležité silou vytlačiť vzduchové bublinky, aby sa dosiahla lepšia spojiteľnosť kúskov mäsa. Je možné to dosiahnuť aj tak, že spojené kúsky mäsa zabalíte do fólie a umiestnite na ne nejaké závažie (kuchynská váha, knihy a pod.). Po spojení jednotlivých kúskov mäsa je dôležité nechať kúsky odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny.

Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 12 mesiacov. Po otvorení je dobré produkt čo najskôr spotrebovať. Ak vám ostanú ešte nejaké zvyšné kúsky mäsa, ktoré ste spojili pomocou lepidla, je dobré ich uložiť do chladničky (pod 5°C) alebo do mrazničky. Zloženie: kazeinát sodný, maltodextrín, transglutaminázy a slnečnicový lecitín.

MOLEKULÁRNA KUCHYŇA

Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú. Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.

Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.