Xanthan Gum prášok – extra jemný prášok

Rating: 2.6/5 (50 votes)

5,15 €

Produkt Dodanie do 7-10dní


Xanthan Gum prášok – extra jemný prášok Zväčšiť

Ide o produkt, ktorý je jemnejší ako štandardná xantánová guma, čo zaručuje ľahké rozptýlenie a rozpustenie vo vode/tekutine. Xantánová guma je prídavnou látkou, ktorá sa bežne používa ako zahusťovadlo, stabilizátor, emulgátor a penidlo. Ide o negelujúci prášok používaný predovšetkým na dosiahnutie lepšej viskozity roztoku/zmesi. Ak sa xantánová guma pridá do roztoku s iným hydrokoloidom, môžete zo zmesi vyrobiť gél.

Rating: 2.6/5 (50 votes)

Xantánová guma sa môže pridať do Agar Agar prášku alebo do Carrageenan Kappa prášku, aby sa dosiahla zmes na výrobu stabilného gélu. Xantánová guma dokáže udržať vodu v zmesi (nedochádza k jej odtekaniu) a taktiež zabraňuje tvorbe ľadových kryštálov pri zmrazovaní a následnom rozmrazovaní zmesí. Xantánová guma sa pridáva do rôznych náplní, krémov apod., aby sa zabránilo unikaniu vody/tekutiny z náplne. Xantánová guma chráni chrumkavosť kôrky pečiva. Pridaním len 1% xantánovej gumy do tekutiny sa zabezpečí veľké zvýšenie viskozity kvapaliny. Ideálnym množstvom je 0,5% a niekedy stačí pridať len 0,05% (do šalátových zálievok a omáčok). Používa sa aj pri výrobe zmrzliny pre dosiahnutie jemnej textúry. Xantánová guma nemení farbu ani chuť potravín či nápojov. Xantánová guma pôsobí ako stabilizátor pri výrobe pien alebo šľahačky, ktoré môžu byť podávané za studena alebo za tepla.

Návod na použitie:

Ideálne dávkovanie je od 0,5 do 1% k objemu zmesi. V niektorých prípadoch je potrebné pridať len 0,05% prášku. Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý Xanthan Gum prášok (E415). Xanthan Gum prášok je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

viac info ...

Xantánová guma sa môže pridať do Agar Agar prášku alebo do Carrageenan Kappa prášku, aby sa dosiahla zmes na výrobu stabilného gélu. Xantánová guma dokáže udržať vodu v zmesi (nedochádza k jej odtekaniu) a taktiež zabraňuje tvorbe ľadových kryštálov pri zmrazovaní a následnom rozmrazovaní zmesí. Xantánová guma sa pridáva do rôznych náplní, krémov apod., aby sa zabránilo unikaniu vody/tekutiny z náplne. Xantánová guma chráni chrumkavosť kôrky pečiva. Pridaním len 1% xantánovej gumy do tekutiny sa zabezpečí veľké zvýšenie viskozity kvapaliny. Ideálnym množstvom je 0,5% a niekedy stačí pridať len 0,05% (do šalátových zálievok a omáčok). Používa sa aj pri výrobe zmrzliny pre dosiahnutie jemnej textúry. Xantánová guma nemení farbu ani chuť potravín či nápojov. Xantánová guma pôsobí ako stabilizátor pri výrobe pien alebo šľahačky, ktoré môžu byť podávané za studena alebo za tepla.

Návod na použitie:

Ideálne dávkovanie je od 0,5 do 1% k objemu zmesi. V niektorých prípadoch je potrebné pridať len 0,05% prášku. Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý Xanthan Gum prášok (E415). Xanthan Gum prášok je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

MOLEKULÁRNA KUCHYŇA

Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú. Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.

Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.