Methocel – metylcelulóza

Rating: 2.5/5 (33 votes)

8,82 €

Produkt Dodanie do 7-10dní


Methocel – metylcelulóza Zväčšiť

Methocel (metylcelulóza) je čistá celulóza. Používa sa v potravinárskom priemysle ako zahusťovadlo, stabilizátor alebo ako dispergátor (rozptyľovač) pri výrobe omáčok, dressingov, želé alebo tempura cesta a pod. Methocel sa rozpúšťa v studenej vode a gély z neho vyrobené v horúcej vode. Po pridaní do tekutiny/kvapaliny a následnom zahriatí nad 45°C sa zo zmesi vytvorí gél, ktorý sa po ochladení na cca 15°C opäť vráti do kvapalného stavu. Dá sa z neho vyrobiť gél, ktorý sa ľahko rozpustí v ústach.

Rating: 2.5/5 (33 votes)

Methocel sa používa na výrobu jasných, pevných a pružných fólií a filmov. Používa sa aj pri výrobe zmrzliny, kde zabráňuje tvorbe ľadových kryštálov pri mrznutí.

Návod na použitie:

Ideálne dávkovanie je od 0,5 do 5% v závislosti od použitia/potreby. Methocel nie je dobré používať iba v kombinácii so studenou vodou, pretože sa môže vytvoriť roztok s hrudkami a methocel sa nemusí rovnomerne rozptýliť. Najlepšie je zmiešať ho s teplou vodou o teplote 70°C a následne do roztoku pridať dvojnásobné množstvo studenej vody. To má za následok, že sa methocel v roztoku rovnomerne rozpustí. Príklad: ak je vo vašom recepte potrebné použiť 900ml vody, pridajte methocel do 300ml horúcej vody (70°C), trochu premiešajte a následne dolejte zvyšných 600ml studenej vody. Roztok nechajte vychladiť po dobu cca 3 hodín, aby sa zabezpečilo úplné rozpustenie surovín. Pomocou methocelu a xantánovej gume môžete vyrobiť gély, ktoré sa ľahko rozpustia v ústach. Skladujte na suchom, tmavom a chladnom mieste. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čístý methocel (metylcelulóza) E464. Methocel je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

viac info ...

Methocel sa používa na výrobu jasných, pevných a pružných fólií a filmov. Používa sa aj pri výrobe zmrzliny, kde zabráňuje tvorbe ľadových kryštálov pri mrznutí.

Návod na použitie:

Ideálne dávkovanie je od 0,5 do 5% v závislosti od použitia/potreby. Methocel nie je dobré používať iba v kombinácii so studenou vodou, pretože sa môže vytvoriť roztok s hrudkami a methocel sa nemusí rovnomerne rozptýliť. Najlepšie je zmiešať ho s teplou vodou o teplote 70°C a následne do roztoku pridať dvojnásobné množstvo studenej vody. To má za následok, že sa methocel v roztoku rovnomerne rozpustí. Príklad: ak je vo vašom recepte potrebné použiť 900ml vody, pridajte methocel do 300ml horúcej vody (70°C), trochu premiešajte a následne dolejte zvyšných 600ml studenej vody. Roztok nechajte vychladiť po dobu cca 3 hodín, aby sa zabezpečilo úplné rozpustenie surovín. Pomocou methocelu a xantánovej gume môžete vyrobiť gély, ktoré sa ľahko rozpustia v ústach. Skladujte na suchom, tmavom a chladnom mieste. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čístý methocel (metylcelulóza) E464. Methocel je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

MOLEKULÁRNA KUCHYŇA

Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú. Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.

Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.