Locust Bean Gum – Karubín prášok

Rating: 1.8/5 (30 votes)

8,39 €

Produkt Dodanie do 7-10dní


Locust Bean Gum – Karubín prášok Zväčšiť

Karubín prášok je vysokokvalitný rafinovaný prášok na prírodnej báze, ktorý sa extrahuje zo semien stromu rohovníka. Je vysokovšestranný pre vegánsku kuchyňu a slúži ako gelovacie činidlo, stabilizátor a zahusťovadlo. Používa sa hlavne ako zahusťovadlo s nízkou koncentráciou. Vyrábajú sa z neho rôzne mliečne výrobky, dezerty, ovocné výrobky, dresingy a omáčky.

Rating: 1.8/5 (30 votes)

Používa sa ako náhrada múky alebo vaječných žĺtkov. Dá sa pridať do mrazených produktov, ako je zmrzlina, aby sa zabránilo tvorbe ľadových kryštálov a na zlepšenie jej textúry. Zmiešaním karubínu a xantánovej gumy sa dajú vytvoriť stabilné elastické gély. Karubín prášok je ľahko rozpustný v studenej tekutine, ale rýchlejšie sa rozpustí v teplej tekutine. Používa sa na zvýšenie viskozity, hrúbky a štruktúry kvapalín alebo na výrobu tepelne stabilných gélov. Ph rozpustnosť je od 2,5 do 10, čiže ho možno použiť v kombinácii s kyslými kvapalinami a nie je citlivý na vysokú koncentráciu solí. Tieto vlastnosti z neho robia vysoko univerzálny stabilizátor.

 

 

Návod na použitie:

Dávkovanie: 3 až 11 gramov na 1 kilogram roztoku. Za stáleho miešania postupne pridávajte karubín prášok do tekutiny/kvapaliny. Najvyššia vyskozita sa dosiahne pri zahriatí roztoku na 60°C. Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý karubín prášok zo semien rohovníka E410. Karubín prášok je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

viac info ...

Používa sa ako náhrada múky alebo vaječných žĺtkov. Dá sa pridať do mrazených produktov, ako je zmrzlina, aby sa zabránilo tvorbe ľadových kryštálov a na zlepšenie jej textúry. Zmiešaním karubínu a xantánovej gumy sa dajú vytvoriť stabilné elastické gély. Karubín prášok je ľahko rozpustný v studenej tekutine, ale rýchlejšie sa rozpustí v teplej tekutine. Používa sa na zvýšenie viskozity, hrúbky a štruktúry kvapalín alebo na výrobu tepelne stabilných gélov. Ph rozpustnosť je od 2,5 do 10, čiže ho možno použiť v kombinácii s kyslými kvapalinami a nie je citlivý na vysokú koncentráciu solí. Tieto vlastnosti z neho robia vysoko univerzálny stabilizátor.

 

 

Návod na použitie:

Dávkovanie: 3 až 11 gramov na 1 kilogram roztoku. Za stáleho miešania postupne pridávajte karubín prášok do tekutiny/kvapaliny. Najvyššia vyskozita sa dosiahne pri zahriatí roztoku na 60°C. Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý karubín prášok zo semien rohovníka E410. Karubín prášok je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

MOLEKULÁRNA KUCHYŇA

Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú. Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.

Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.