Agar Agar prášok

Rating: 2.4/5 (39 votes)

10,79 €

Produkt Dodanie do 7-10dní


Agar Agar prášok Zväčšiť

Agar Agar prášok je vysoko kvalitný rafinovaný prášok. Agar Agar je univerzálny zahusťovací a gelujúci prášok. Ide o vynikajúcu vegetariánsku alternatívu k želatíne. Je bez zápachu a farby a poskytuje vynikajúcu kvalitu gélu aj pri veľmi nízkych koncentráciách. Môže sa použiť na výrobu tvrdých, krehkých, transparentných a neutrálnych gélov, ktorých pH klesá nadol na hodnotu 3,5. Gély z Agar Agar prášku sa postupne rozpúšťajú v ústach a tak uvoľňujú jeho príchute.

Rating: 2.4/5 (39 votes)

Agar Agar prášok je možné pridať do kvapaliny/roztoku a za stáleho miešania priviesť do varu. Prášok sa pri teplote 90 až 100°C rozpustí. Roztok začne hustnúť pri teplote 38 až 45°C. Ph rozpustnosť prášku je medzi 4,5 až 9. Prášok môže byť následne opäť ohriatý na teplotu 85°C bez akéhokoľvek topenia. Vzhľadom ku gelujúcim vlastnostiam prášku, je prášok neoceniteľnou prísadou do horúcich krémov alebo pien.

Pomocou Agar Agar prášku je možné vyrobiť gély a želé odolné voči vysokým teplotám (do 85°C) a silné a tuhé gély, ktoré je možné narezať na plátky. Prášok zlepšuje textúru džemov, krémov, omáčiek, polév a pod. Je možné pridať ho do ovocných štiav na výrobu tepelne stabilného pyré.

Návod na použitie:

Agar Agar prášok je možné použiť v rozmedzí od 2 do 10g na 1kg roztoku. Ak teda potrebujete pripraviť pený gél alebo žele, budete potrebovať približne 7 až 10g prášku. Agar Agar prášok namočte do kvapalného roztoku po dobu 5 až 10 minút, a potom roztok za stáleho miešania priveďte do varu (cca 100°C), až kým sa prášok úplne nerozpustí. Nechajte potom roztok voľne schladiť na teplotu 40 až 45°C, kedy sa začne roztok meniť na gél/želé. Zhusťovacia/tuhnucia schopnosť Agar Agar prášku je ovplyvnená kyslosťou a zásaditosťou jednotlivých zložiek pridávaných do roztoku. Kyslé ovocie vyžaduje pridanie väčšieho množstva prášku. Ak po ochladení roztok nedosiahne požadovanú konzistenciu, je možné do roztoku pridať ďalšie množstvo prášku a priviesť roztok opäť do varu (do rozpustenia prášku).

Skladujte nasuchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý Agar Agar E406. Agar Agar prášok je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal a kóšer kuchyne.

viac info ...

Agar Agar prášok je možné pridať do kvapaliny/roztoku a za stáleho miešania priviesť do varu. Prášok sa pri teplote 90 až 100°C rozpustí. Roztok začne hustnúť pri teplote 38 až 45°C. Ph rozpustnosť prášku je medzi 4,5 až 9. Prášok môže byť následne opäť ohriatý na teplotu 85°C bez akéhokoľvek topenia. Vzhľadom ku gelujúcim vlastnostiam prášku, je prášok neoceniteľnou prísadou do horúcich krémov alebo pien.

Pomocou Agar Agar prášku je možné vyrobiť gély a želé odolné voči vysokým teplotám (do 85°C) a silné a tuhé gély, ktoré je možné narezať na plátky. Prášok zlepšuje textúru džemov, krémov, omáčiek, polév a pod. Je možné pridať ho do ovocných štiav na výrobu tepelne stabilného pyré.

Návod na použitie:

Agar Agar prášok je možné použiť v rozmedzí od 2 do 10g na 1kg roztoku. Ak teda potrebujete pripraviť pený gél alebo žele, budete potrebovať približne 7 až 10g prášku. Agar Agar prášok namočte do kvapalného roztoku po dobu 5 až 10 minút, a potom roztok za stáleho miešania priveďte do varu (cca 100°C), až kým sa prášok úplne nerozpustí. Nechajte potom roztok voľne schladiť na teplotu 40 až 45°C, kedy sa začne roztok meniť na gél/želé. Zhusťovacia/tuhnucia schopnosť Agar Agar prášku je ovplyvnená kyslosťou a zásaditosťou jednotlivých zložiek pridávaných do roztoku. Kyslé ovocie vyžaduje pridanie väčšieho množstva prášku. Ak po ochladení roztok nedosiahne požadovanú konzistenciu, je možné do roztoku pridať ďalšie množstvo prášku a priviesť roztok opäť do varu (do rozpustenia prášku).

Skladujte nasuchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý Agar Agar E406. Agar Agar prášok je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal a kóšer kuchyne.

MOLEKULÁRNA KUCHYŇA

Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú. Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.

Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.