Fruktóza je jednoduchý cukor, ktorý sa prirodzene vyskytuje v potravinách, ako sú ovocie a zelenina. Fruktóza im dodáva sladkú chuť. Ide o jemne kryštalickú fruktózu, ktorá má zhruba o 1,2 krát vyššiu sladivosť ako má bežný stolový cukor v domácnosti, ale na druhej strane obsahuje iba 50% kalórií.
Zlepšuje textúru výrobkov ako je napríklad zmrzlina, koláče, torty a pod. a dodáva výrobkom chuť, trvanlivosť a stabilnosť. Používa sa ako surovina do nízkokalorických výrobkov, ako sladidlo do ochutených vôd, mlieka, jogurtov, pečiva, cukrovinie, ovocných štiav a pod. Fruktóza má nízky glukemický index a má široké využitie v potravinárskom priemysle.
Návod na použitie:
Ak nahradíte pri pečení (varení) fruktózu cukrom, je dôležité použiť 2/3 šálky fruktózy k 1 šálke normálneho cukru (ako sa uvádza v receptoch). Ak sa v recepte uvádza, že je potrebné použiť 2 šálky cukru, vy použijete len 2x 2/3 šálky fruktózy. Ak použijete fruktózu pri pečení, je dôležité nastaviť rúru o 10 až 15°C nižšie ako sa uvádza v recepte. Pečivo tak zostane dlhšie vlhké ako pri použití normálneho cukru. Dávkovanie fruktózy: 2/3 alebo ¾ fruktózy k 1 mierke normálneho cukru (2/3 alebo ¾ šálky fruktózy k 1 šálke normálneho cukru). Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistá fruktóza. Je vhodná pre vegánov a vegetariánov a je bez GMO.
Nutričné hodnoty:
Zlepšuje textúru výrobkov ako je napríklad zmrzlina, koláče, torty a pod. a dodáva výrobkom chuť, trvanlivosť a stabilnosť. Používa sa ako surovina do nízkokalorických výrobkov, ako sladidlo do ochutených vôd, mlieka, jogurtov, pečiva, cukrovinie, ovocných štiav a pod. Fruktóza má nízky glukemický index a má široké využitie v potravinárskom priemysle.
Návod na použitie:
Ak nahradíte pri pečení (varení) fruktózu cukrom, je dôležité použiť 2/3 šálky fruktózy k 1 šálke normálneho cukru (ako sa uvádza v receptoch). Ak sa v recepte uvádza, že je potrebné použiť 2 šálky cukru, vy použijete len 2x 2/3 šálky fruktózy. Ak použijete fruktózu pri pečení, je dôležité nastaviť rúru o 10 až 15°C nižšie ako sa uvádza v recepte. Pečivo tak zostane dlhšie vlhké ako pri použití normálneho cukru. Dávkovanie fruktózy: 2/3 alebo ¾ fruktózy k 1 mierke normálneho cukru (2/3 alebo ¾ šálky fruktózy k 1 šálke normálneho cukru). Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistá fruktóza. Je vhodná pre vegánov a vegetariánov a je bez GMO.
Nutričné hodnoty:
Doprava nad 60€ zdarma
Zákaznícky servis
100% sortimentu skladom
Doručenie do 48 hodín
Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú.
Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.
Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.