Fructose – Fruktóza

Rating: 2.5/5 (29 votes)

7,31 €

Produkt Dodanie do 7-10dní


Fructose – Fruktóza Zväčšiť

Fruktóza je jednoduchý cukor, ktorý sa prirodzene vyskytuje v potravinách, ako sú ovocie a zelenina. Fruktóza im dodáva sladkú chuť. Ide o jemne kryštalickú fruktózu, ktorá má zhruba o 1,2 krát vyššiu sladivosť ako má bežný stolový cukor v domácnosti, ale na druhej strane obsahuje iba 50% kalórií.

Rating: 2.5/5 (29 votes)

Zlepšuje textúru výrobkov ako je napríklad zmrzlina, koláče, torty a pod. a dodáva výrobkom chuť, trvanlivosť a stabilnosť. Používa sa ako surovina do nízkokalorických výrobkov, ako sladidlo do ochutených vôd, mlieka, jogurtov, pečiva, cukrovinie, ovocných štiav a pod. Fruktóza má nízky glukemický index a má široké využitie v potravinárskom priemysle.

Návod na použitie:

Ak nahradíte pri pečení (varení) fruktózu cukrom, je dôležité použiť 2/3 šálky fruktózy k 1 šálke normálneho cukru (ako sa uvádza v receptoch). Ak sa v recepte uvádza, že je potrebné použiť 2 šálky cukru, vy použijete len 2x 2/3 šálky fruktózy. Ak použijete fruktózu pri pečení, je dôležité nastaviť rúru o 10 až 15°C nižšie ako sa uvádza v recepte. Pečivo tak zostane dlhšie vlhké ako pri použití normálneho cukru. Dávkovanie fruktózy: 2/3 alebo ¾ fruktózy k 1 mierke normálneho cukru (2/3 alebo ¾ šálky fruktózy k 1 šálke normálneho cukru). Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistá fruktóza. Je vhodná pre vegánov a vegetariánov a je bez GMO.

Nutričné hodnoty:

  • Energia: 368 kalórií
  • Tuky: 0g
  • Nasýtené tuky: 0g
  • Cholesterol: 0mg
  • Sacharidy: 100g
  • Cukry: 0g
  • Polyoly: 0g
  • Bielkoviny: 0g
  • Vláknina: 0g
  • Sodík: 0mg
viac info ...

Zlepšuje textúru výrobkov ako je napríklad zmrzlina, koláče, torty a pod. a dodáva výrobkom chuť, trvanlivosť a stabilnosť. Používa sa ako surovina do nízkokalorických výrobkov, ako sladidlo do ochutených vôd, mlieka, jogurtov, pečiva, cukrovinie, ovocných štiav a pod. Fruktóza má nízky glukemický index a má široké využitie v potravinárskom priemysle.

Návod na použitie:

Ak nahradíte pri pečení (varení) fruktózu cukrom, je dôležité použiť 2/3 šálky fruktózy k 1 šálke normálneho cukru (ako sa uvádza v receptoch). Ak sa v recepte uvádza, že je potrebné použiť 2 šálky cukru, vy použijete len 2x 2/3 šálky fruktózy. Ak použijete fruktózu pri pečení, je dôležité nastaviť rúru o 10 až 15°C nižšie ako sa uvádza v recepte. Pečivo tak zostane dlhšie vlhké ako pri použití normálneho cukru. Dávkovanie fruktózy: 2/3 alebo ¾ fruktózy k 1 mierke normálneho cukru (2/3 alebo ¾ šálky fruktózy k 1 šálke normálneho cukru). Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistá fruktóza. Je vhodná pre vegánov a vegetariánov a je bez GMO.

Nutričné hodnoty:

  • Energia: 368 kalórií
  • Tuky: 0g
  • Nasýtené tuky: 0g
  • Cholesterol: 0mg
  • Sacharidy: 100g
  • Cukry: 0g
  • Polyoly: 0g
  • Bielkoviny: 0g
  • Vláknina: 0g
  • Sodík: 0mg

MOLEKULÁRNA KUCHYŇA

Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú. Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.

Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.