Sodium Alginate – Alginát sodný

9,06 €

Produkt je skladom

Sodium Alginate – Alginát sodný Zväčšiť

Alginát sodný je výťažok z morských rias, ktorý je používaný kuchármi využívajúcimi molekulárnu kuchyňu. Používa sa na tvorbu gélov spolu so zložkami obsahujúcimi vápenaté ióny. Ide o gelovacie činidlo, ktoré sa za stáleho a intenzívneho miešania riedi so studenou vodou/tekutinou. Používa sa na výrobu mäkkých, pevných a tepelne odolných gélov a pien pri optimálnej teplote okolia.

Dá sa využiť tiež ako zahusťovadlo, emulgátor a prostriedok na zlepšenie textúry hotových produktov. Pridaním určitého množstva alginátu sodného do roztoku je možné vyrobiť malé guličky v tvare ikier.

Návod na použitie:

Na výrobu malých guličiek v tvare ikier je potrebné použiť 1% alginátu sodného k hmotnosti tekutiny (do 100ml/g tekutiny pridajte 1g alginátu sodného). Za stáleho a intenzívneho miešania je potrebné najpr pridávať suché zložky (cukor a pod.) a až následne môžete pridať kvapalné zložky. Suroviny obsahujúce vysoké množstvo vápnika (mlieko a mliečne výrobky a pod.) majú za následok, že alginát sodný začne z roztoku vytvárať želé/gél. Ak chcete tomu zabrániť, je dobré použiť suroviny s nízkym obsahom vápnika, najlepšie však čistú vodu. Na výrobu malých guličiek v tvare ikier pridajte 1% alginátu sodného do roztoku/kvapaliny (najlepšie voda, 1 gram na 100ml vody), celý obsah premiešajte a následne naberte roztok do injekčnej striekačky. Potom vzniknutý roztok po kvapkách striekajte z injekčnej striekačky do nádoby s vriacou tekutinou obsahujúcou vápnik (Calcium lactate). Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý alginát sodný E401. Alginát sodný je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

viac info ...

Dá sa využiť tiež ako zahusťovadlo, emulgátor a prostriedok na zlepšenie textúry hotových produktov. Pridaním určitého množstva alginátu sodného do roztoku je možné vyrobiť malé guličky v tvare ikier.

Návod na použitie:

Na výrobu malých guličiek v tvare ikier je potrebné použiť 1% alginátu sodného k hmotnosti tekutiny (do 100ml/g tekutiny pridajte 1g alginátu sodného). Za stáleho a intenzívneho miešania je potrebné najpr pridávať suché zložky (cukor a pod.) a až následne môžete pridať kvapalné zložky. Suroviny obsahujúce vysoké množstvo vápnika (mlieko a mliečne výrobky a pod.) majú za následok, že alginát sodný začne z roztoku vytvárať želé/gél. Ak chcete tomu zabrániť, je dobré použiť suroviny s nízkym obsahom vápnika, najlepšie však čistú vodu. Na výrobu malých guličiek v tvare ikier pridajte 1% alginátu sodného do roztoku/kvapaliny (najlepšie voda, 1 gram na 100ml vody), celý obsah premiešajte a následne naberte roztok do injekčnej striekačky. Potom vzniknutý roztok po kvapkách striekajte z injekčnej striekačky do nádoby s vriacou tekutinou obsahujúcou vápnik (Calcium lactate). Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý alginát sodný E401. Alginát sodný je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

MOLEKULÁRNA KUCHYŇA

Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú. Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.

Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.