Isomalt

7,31 €

Produkt je skladom

Isomalt Zväčšiť

Isomalt je druhom cukrového alkoholu, ktorý sa získava z cukru. Predovšetkým sa používa pre svoje fyzikálne vlastnosti a vlastnosti cukru. Isomalt dlhšie udržuje štruktúru a je oveľa silnejší ako obyčajný cukor, a preto je ideálny pre vytváranie umeleckých diel z cukru. Isomalt sa neabsorbuje do tela rovnakým spôsobom ako obyčajný cukor, vďaka čomu je vhodný aj pre diabetikov, pretože obsahuje len 2 kalórie na 1 gram. Isomalt je bez zápachu a ľahko rozpustný (rozpustnosť je 24g na 50g roztoku a zvyšuje sa pri vyšších teplotách, pri zahrievaní roztoku).

Veľkou výhodou isomaltu je, že pri teplote 25°C a vlhkosti 85% neabsorbuje do seba žiadnu vlhkosť, vodu. Isomalt je veľmi dobre skladovateľný, pretože jeho hygroskopickosť (nasávanie vlhkosti z ovzdušia) je oveľa nižšia ako u normálnych cukroch. Isomalt má vysokú tepelnú odolnosť (nekaramelizuje) a topiť sa začne až pri 145°C a jeho chemická štruktúra sa pri normálnom bode varu nemení. Výrobky s povrchovou úpravou isomaltu dokážu pri požití plne uvolniť svoju chuť a vôňu. Na rozdiel od iných alkoholických cukrov isomalt nemá žiaden nežiadúci chladiaci účinok, čiže môže byť použitý s akoukoľvek inou príchuťou. Isomalt má miernu sladkosť a je menej sladký ako obyčajný cukor (sladkosť je 60%-ná v porovnaní s normálnym cukrom).

Návod na použitie:

  • 1kg isomaltu zahrejte s ½ litrom vody na teplotu 165ºC
  • Farbivá a rôzne chute pridávajte pri teplote 140°C
  • Na výrobu ťahaných alebo fúkaných výrobkov zo zmesi tekutiny a isomaltu dajte zmes do formy a nechajte ju trocha vychladnúť. Následne začnite zmes naťahovať približne 10 až 15 krát a umiestnite ju pod tepelnú lampu, aby sa dlhšie udržala mäkká a formovateľná.
  • Na výrobu cukrových bublín nalejte horúcu zmes na list zo silikónového papiera a nechajte ju pozvolne sa kotúľať po papieri v rôznych smeroch.

Skladujte nasuchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý isomalt. Isomalt je vhodný pre vegánov, vegetariánov a diabetikov, je bezlepkový a bez GMO.

Nutričné hodnoty:

  • Energia: 238 kcal (990kJ)
  • Tuky: 0g
  • Nasýtené tuky: 0g
  • Cholesterol: 0mg
  • Sacharidy: 99g
  • Cukry: 0g
  • Polyoly: 99g
  • Bielkoviny: 0g
  • Vláknina: 0g
  • Sodík: 10mg
viac info ...

Veľkou výhodou isomaltu je, že pri teplote 25°C a vlhkosti 85% neabsorbuje do seba žiadnu vlhkosť, vodu. Isomalt je veľmi dobre skladovateľný, pretože jeho hygroskopickosť (nasávanie vlhkosti z ovzdušia) je oveľa nižšia ako u normálnych cukroch. Isomalt má vysokú tepelnú odolnosť (nekaramelizuje) a topiť sa začne až pri 145°C a jeho chemická štruktúra sa pri normálnom bode varu nemení. Výrobky s povrchovou úpravou isomaltu dokážu pri požití plne uvolniť svoju chuť a vôňu. Na rozdiel od iných alkoholických cukrov isomalt nemá žiaden nežiadúci chladiaci účinok, čiže môže byť použitý s akoukoľvek inou príchuťou. Isomalt má miernu sladkosť a je menej sladký ako obyčajný cukor (sladkosť je 60%-ná v porovnaní s normálnym cukrom).

Návod na použitie:

  • 1kg isomaltu zahrejte s ½ litrom vody na teplotu 165ºC
  • Farbivá a rôzne chute pridávajte pri teplote 140°C
  • Na výrobu ťahaných alebo fúkaných výrobkov zo zmesi tekutiny a isomaltu dajte zmes do formy a nechajte ju trocha vychladnúť. Následne začnite zmes naťahovať približne 10 až 15 krát a umiestnite ju pod tepelnú lampu, aby sa dlhšie udržala mäkká a formovateľná.
  • Na výrobu cukrových bublín nalejte horúcu zmes na list zo silikónového papiera a nechajte ju pozvolne sa kotúľať po papieri v rôznych smeroch.

Skladujte nasuchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý isomalt. Isomalt je vhodný pre vegánov, vegetariánov a diabetikov, je bezlepkový a bez GMO.

Nutričné hodnoty:

  • Energia: 238 kcal (990kJ)
  • Tuky: 0g
  • Nasýtené tuky: 0g
  • Cholesterol: 0mg
  • Sacharidy: 99g
  • Cukry: 0g
  • Polyoly: 99g
  • Bielkoviny: 0g
  • Vláknina: 0g
  • Sodík: 10mg

MOLEKULÁRNA KUCHYŇA

Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú. Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.

Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.