Pectinex ultra SP-L kvapky

30,78 €

Produkt je skladom

Pectinex ultra SP-L kvapky Zväčšiť

Ide o špecializovaný enzým, ktorý rozkladá štruktúru pektínu. Používa sa najmä pri výrobe štiav, ale má aj mnoho ďalších použití v modernej kuchyni. Slúži na odstránenie vnútornej šupky citrusových plodov, pre dosiahnutie dokonalých citrusových segmentov. Používa sa aj na odstránenie pektínu z ovocných štiav a muštov, čím sa zlepší ich chuť.

Návod na použitie:

Odstránenie vnútornej šupky: do 250ml vody vložíme 250g olúpaných citrusových plodov a pridáme 2,5ml Pectinex Ultra SP-L kvapiek. Zmes zamiešame. Nádobu uzavrite vzduchotesnou pokrievkou a uložte ju do chladničky na 48 hodín alebo zmes zahrejte na 40°C a udržujte ju pri tejto teplote 30 minút. Po jednom alebo druhom procese môžete jednotlivé citrusové segmenty vybrať z tekutiny a servírovať.

Odstránenie pektínu z ovocných štiav: do 1000ml ovocnej šťavy pridajte 2,5ml Pectinex Ultra SP-L kvapiek (0,25%). Zmes nechajte odpočinúť pri izbovej teplote asi 20 minút. Po tejto dobe môžete odstrániť pevné látky z ovocnej šťavy alebo muštu.

Skladujte pri teplote od 0-10°C na tmavom a suchom mieste, od priameho slnečného žiarenia. Doba použiteľnosti je 1 mesiac od otvorenia, pokiaľ sú kvapky uložené v chladničke. Zloženie: glycerol 45%, voda 45%, polygalakturonáza 5% a chlorid draselný 5%.

Kvapky sú vhodné pre: vegetariánov, vegánov, vhodné pre halal a kóšer kuchyne, sú bezlepkové.

viac info ...

Návod na použitie:

Odstránenie vnútornej šupky: do 250ml vody vložíme 250g olúpaných citrusových plodov a pridáme 2,5ml Pectinex Ultra SP-L kvapiek. Zmes zamiešame. Nádobu uzavrite vzduchotesnou pokrievkou a uložte ju do chladničky na 48 hodín alebo zmes zahrejte na 40°C a udržujte ju pri tejto teplote 30 minút. Po jednom alebo druhom procese môžete jednotlivé citrusové segmenty vybrať z tekutiny a servírovať.

Odstránenie pektínu z ovocných štiav: do 1000ml ovocnej šťavy pridajte 2,5ml Pectinex Ultra SP-L kvapiek (0,25%). Zmes nechajte odpočinúť pri izbovej teplote asi 20 minút. Po tejto dobe môžete odstrániť pevné látky z ovocnej šťavy alebo muštu.

Skladujte pri teplote od 0-10°C na tmavom a suchom mieste, od priameho slnečného žiarenia. Doba použiteľnosti je 1 mesiac od otvorenia, pokiaľ sú kvapky uložené v chladničke. Zloženie: glycerol 45%, voda 45%, polygalakturonáza 5% a chlorid draselný 5%.

Kvapky sú vhodné pre: vegetariánov, vegánov, vhodné pre halal a kóšer kuchyne, sú bezlepkové.

MOLEKULÁRNA KUCHYŇA

Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú. Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.

Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.