Gellan guma typu F & Gellan guma LT100

Rating: 2.1/5 (24 votes)

2x50 g

25,86 €

Produkt Dodanie do 7-10dní


Gellan guma typu F & Gellan guma LT100 Zväčšiť

Zmiešaním týchto dvoch ingrediencií pripravíte gél, ktorý zodpovedá vašim predstavám a potrebám.

Rating: 2.1/5 (24 votes)

Gellan guma typu F je vysokokvalitný rafinovaný prášok. Prášok je najpopulárnejšou surovinou z druhu gellan s nízkym obsahom acylu. Ide o multifunkčné gelovacie činidlo a zahusťovadlo, s ktorým dokážete vyrobiť pevné gély a želé s dokonalou vizuálnou priezračnosťou. Prášok Gellan gumy typu F sa môže použiť v nižších koncentráciách na výrobu gélov, pást a na zahusťenie tekutín. Výrobkom dodá rýchle uvoľnenie chutí. Používa sa ako vynikajúca alternatíva k agar agar práškom alebo ako vegetariánska náhrada želatiny. Rozdielom oproti agar agar prášku je vysoká pevnosť a stabilita gélu, ktorý odoláva teplotám do 120°C. Prášok môžete pridať do ovocných štiav na výrobu tepelne stabilných pyré, do omáčok a na zahustenie tekutín. Prášok gellan gumy je stály v roztokoch s pH v rozmedzí od 3,5 do 8, čiže je vhodný pre širokú škálu použitia na zlepšenie pevnosti a stálosti textúry.

Návod na použitie:

Prášok sa rozpustí vo vode pri zahriatí na 100°C. Počas chladenia sa začne pomaly vytvárať gél, ktorý je tepelne odolný a môže sa pridávať do teplých jedál. Prášok Gellan gumy typu F môže byť použitý v nižších koncentráciách. Pre ľahko viskózny roztok použite 0,1 až 0,5%

Pre mäkký gél použite 1 až 1,5%

Pre pevné gély použite 1,5 až 2%

Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý prášok Gellan guma E418. Prášok Gellan guma typu F je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

Gellan guma LT100 je vysokokvalitný rafinovaný prášok. Ide o prášok s vysokým obsahom acylu. Používa sa na výrobu mäkkých pružných elastických gélov, ktoré sa nelámu, netrhajú. Môže sa zmiešať s Gellan gumou typu F, kde sa zo zmesi vytvorí gél s mäkkou textúrou. Používa sa na výrobu marshmallow alebo šľahaných pien. Slúži na zahustenie tekutín.

Návod na použitie:

Ideálne dávkovanie je od 0,5 do 2%. Gellan guma LT100 sa dobre rozpustí v kvapaline pri zahriatí na 100°C. Počas chladenia sa začne pomaly vytvárať elastická guma. Gély z Gellan gumy sú stále v roztokoch, kde je pH v rozmedzí od 3,5 - 8, takže sú vhodné pre širokú škálu použitia. Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý prášok Gellan guma E418. Prášok Gellan guma LT100 je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

viac info ...

Gellan guma typu F je vysokokvalitný rafinovaný prášok. Prášok je najpopulárnejšou surovinou z druhu gellan s nízkym obsahom acylu. Ide o multifunkčné gelovacie činidlo a zahusťovadlo, s ktorým dokážete vyrobiť pevné gély a želé s dokonalou vizuálnou priezračnosťou. Prášok Gellan gumy typu F sa môže použiť v nižších koncentráciách na výrobu gélov, pást a na zahusťenie tekutín. Výrobkom dodá rýchle uvoľnenie chutí. Používa sa ako vynikajúca alternatíva k agar agar práškom alebo ako vegetariánska náhrada želatiny. Rozdielom oproti agar agar prášku je vysoká pevnosť a stabilita gélu, ktorý odoláva teplotám do 120°C. Prášok môžete pridať do ovocných štiav na výrobu tepelne stabilných pyré, do omáčok a na zahustenie tekutín. Prášok gellan gumy je stály v roztokoch s pH v rozmedzí od 3,5 do 8, čiže je vhodný pre širokú škálu použitia na zlepšenie pevnosti a stálosti textúry.

Návod na použitie:

Prášok sa rozpustí vo vode pri zahriatí na 100°C. Počas chladenia sa začne pomaly vytvárať gél, ktorý je tepelne odolný a môže sa pridávať do teplých jedál. Prášok Gellan gumy typu F môže byť použitý v nižších koncentráciách. Pre ľahko viskózny roztok použite 0,1 až 0,5%

Pre mäkký gél použite 1 až 1,5%

Pre pevné gély použite 1,5 až 2%

Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý prášok Gellan guma E418. Prášok Gellan guma typu F je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

Gellan guma LT100 je vysokokvalitný rafinovaný prášok. Ide o prášok s vysokým obsahom acylu. Používa sa na výrobu mäkkých pružných elastických gélov, ktoré sa nelámu, netrhajú. Môže sa zmiešať s Gellan gumou typu F, kde sa zo zmesi vytvorí gél s mäkkou textúrou. Používa sa na výrobu marshmallow alebo šľahaných pien. Slúži na zahustenie tekutín.

Návod na použitie:

Ideálne dávkovanie je od 0,5 do 2%. Gellan guma LT100 sa dobre rozpustí v kvapaline pri zahriatí na 100°C. Počas chladenia sa začne pomaly vytvárať elastická guma. Gély z Gellan gumy sú stále v roztokoch, kde je pH v rozmedzí od 3,5 - 8, takže sú vhodné pre širokú škálu použitia. Skladujte na suchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 2 rokov. Zloženie: 100% čistý prášok Gellan guma E418. Prášok Gellan guma LT100 je vhodný pre vegánov a vegetariánov, je bezlepkový a bez GMO. Vhodný pre halal kuchyne.

MOLEKULÁRNA KUCHYŇA

Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú. Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.

Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.