Isomalt je druhom cukrového alkoholu, ktorý sa získava z cukru. Predovšetkým sa používa pre svoje fyzikálne...
Isomalt je druhom cukrového alkoholu, ktorý sa získava z cukru. Predovšetkým sa používa pre svoje fyzikálne vlastnosti a vlastnosti cukru. Isomalt dlhšie udržuje štruktúru a je oveľa silnejší ako obyčajný cukor, a preto je ideálny pre vytváranie umeleckých diel z cukru. Isomalt sa neabsorbuje do tela rovnakým spôsobom ako obyčajný cukor, vďaka čomu je...
7,31 €
Maltodextrín je vysokokvalitný výrobok. Ide o jemný a suchý sypký prášok vyrobený z pšeničného škrobu. Ľahko sa...
Maltodextrín je vysokokvalitný výrobok. Ide o jemný a suchý sypký prášok vyrobený z pšeničného škrobu. Ľahko sa rozpúšťa v teplej, ale aj v studenej kvapaline.
10,74 €
Alginát sodný je výťažok z morských rias, ktorý je používaný kuchármi využívajúcimi molekulárnu kuchyňu. Používa sa...
Alginát sodný je výťažok z morských rias, ktorý je používaný kuchármi využívajúcimi molekulárnu kuchyňu. Používa sa na tvorbu gélov spolu so zložkami obsahujúcimi vápenaté ióny. Ide o gelovacie činidlo, ktoré sa za stáleho a intenzívneho miešania riedi so studenou vodou/tekutinou. Používa sa na výrobu mäkkých, pevných a tepelne odolných gélov a pien pri...
9,06 €
Oxid titaničitý je prirodzene sa vyskytujúce farbivo, ktoré sa používa na bielenie čokolády, cukru, cukrových polév....
Oxid titaničitý je prirodzene sa vyskytujúce farbivo, ktoré sa používa na bielenie čokolády, cukru, cukrových polév. Používa sa v potravinárskom priemysle na výrobu cukrárenských výrobkov, polév, cukroviniek, sladkostí a pod. Stačí použiť malé množstvo látky na dosiahnutie jasných bieliacich účinkov/výsledkov. Oxid titaničitý je prášok vysokej kvality,...
7,50 €
Zorbit je maltodextrín odvodený od manioky (maniok alebo tapiok, tapiokové perly). Jedná sa o sacharid získaný z...
Zorbit je maltodextrín odvodený od manioky (maniok alebo tapiok, tapiokové perly). Jedná sa o sacharid získaný z kukuričného škrobu, má nízku sladivosť a nepridáva žiadne kalórie. Používa sa ako plnidlo, ktoré môže absorbovať olej. Používa sa v potravinárstve pri výrobe nápojov, mliečnych výrobkov, cukroviniek, polievok a pod. Jeho primárnym použitím je...
21,30 €
Fruktóza je jednoduchý cukor, ktorý sa prirodzene vyskytuje v potravinách, ako sú ovocie a zelenina. Fruktóza im...
Fruktóza je jednoduchý cukor, ktorý sa prirodzene vyskytuje v potravinách, ako sú ovocie a zelenina. Fruktóza im dodáva sladkú chuť. Ide o jemne kryštalickú fruktózu, ktorá má zhruba o 1,2 krát vyššiu sladivosť ako má bežný stolový cukor v domácnosti, ale na druhej strane obsahuje iba 50% kalórií.
7,31 €
Agar Agar prášok je vysoko kvalitný rafinovaný prášok. Agar Agar je univerzálny zahusťovací a gelujúci prášok. Ide o...
Agar Agar prášok je vysoko kvalitný rafinovaný prášok. Agar Agar je univerzálny zahusťovací a gelujúci prášok. Ide o vynikajúcu vegetariánsku alternatívu k želatíne. Je bez zápachu a farby a poskytuje vynikajúcu kvalitu gélu aj pri veľmi nízkych koncentráciách. Môže sa použiť na výrobu tvrdých, krehkých, transparentných a neutrálnych gélov, ktorých pH...
10,79 €
Ide o produkt prvotriednej kvality (označenie USP/EP Pharma, farmaceuticky čistý) používaný v potravinárskom...
Ide o produkt prvotriednej kvality (označenie USP/EP Pharma, farmaceuticky čistý) používaný v potravinárskom priemysle. Je ideálny ako kvapalina využívaná v potravinárstve, kvetinárstve, má dobré hydratačné vlastnosti, na výrobu produktov na vlasy, na pleť, mydiel.
13,91 €
Ide o prášok jedlej sódy (hydrogénuhličitan sodný), ktorý je 100% čistý a extra jemný a neobsahuje hliník a lepok....
Ide o prášok jedlej sódy (hydrogénuhličitan sodný), ktorý je 100% čistý a extra jemný a neobsahuje hliník a lepok. Používa sa predovšetkým vo varení a pečení, ako kypriaci prostriedok. Reaguje s kyslými zložkami v ceste, kde sa uvoľňuje oxid uhličitý, čo spôsobuje rozpínanie cesta. To má za následok tvorbu charakteristickej štruktúry cesta pre palacinky,...
3,47 €
Karagénan Iota je produkt vysokej prvotriednej kvality. Používa sa na výrobu mäkkých elastických gélov, ktoré sú pri...
Karagénan Iota je produkt vysokej prvotriednej kvality. Používa sa na výrobu mäkkých elastických gélov, ktoré sú pri zmrazovaní a následnom rozmrazovaní stabilné. Dokážete s ním vyrobiť krištáľovo čisté gély a glazúry a je ideálny pre výrobu pien, topingov, do koláčov, do korpusov a pod.
9,59 €
Laktát vápenatý alebo mliečnan vápenatý je kvalitný prémiový produkt, ktorý sa získava z kyseliny mliečnej. Ide o...
Laktát vápenatý alebo mliečnan vápenatý je kvalitný prémiový produkt, ktorý sa získava z kyseliny mliečnej. Ide o pevnú bielu látku bez zápachu. Laktát vápenatý zvyšuje účinky antioxidantov a upravuje kyslosť. Dodáva telu potrebný vápnik. Používa sa pri výrobe kvapiek, kaviáru, guliek v tvare perál, rôznych druhov špagiet tak, že sa roztok z laktátu...
7,14 €
Karagénan Kappa je produkt vysokej prvotriednej kvality. Používa sa na výrobu pevných elastických gélov, ktoré sú pri...
Karagénan Kappa je produkt vysokej prvotriednej kvality. Používa sa na výrobu pevných elastických gélov, ktoré sú pri zmrazovaní a následnom rozmrazovaní stabilné. Je ideálny ako alternatíva želatíny pre vegánov. Karagénan Kappa maximálne uvoľňuje chuť, je určený pre výrobu krištáľovo čistých gélov a glazúr, ktoré sú ideálne pre zálievky, peny, do...
8,75 €
Prášok kyseliny citrónovej je bezvodý produkt prvotriednej kvality. Pridáva sa do koláčov, jedál alebo nápojov,...
Prášok kyseliny citrónovej je bezvodý produkt prvotriednej kvality. Pridáva sa do koláčov, jedál alebo nápojov, ktorým dodáva ostrú alebo kyslú chuť. Ide o ingredienciu vhodnú pre vegánov a vegetariánov. Používa sa podľa potreby. Skladujte nasuchom, chladnom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Doba použiteľnosti je do 18 mesiacov. Zloženie:...
4,55 €
Gellan guma typu F je vysokokvalitný rafinovaný prášok. Prášok je najpopulárnejšou surovinou z druhu gellan s nízkym...
Gellan guma typu F je vysokokvalitný rafinovaný prášok. Prášok je najpopulárnejšou surovinou z druhu gellan s nízkym obsahom acylu. Ide o multifunkčné gelovacie činidlo a zahusťovadlo, s ktorým dokážete vyrobiť pevné gély a želé s dokonalou vizuálnou priezračnosťou. Prášok Gellan gumy typu F sa môže použiť v nižších koncentráciách na výrobu gélov, pást a...
24,66 €
Prášok Guarovej gumy je extra jemný a vysokokvalitný prášok, ktorý sa používa ako prírodné bezlepkové zahusťovadlo,...
Prášok Guarovej gumy je extra jemný a vysokokvalitný prášok, ktorý sa používa ako prírodné bezlepkové zahusťovadlo, stabilizátor, emulgátor a surovina na zlepšenie textúry gélov. Dá sa použiť aj v studenej vode. Ide o prášok neutrálnej chuti a vôni. Guarová guma sa používa na zahustenie tekutín, kde na seba viaže jednotlivé zložky, a tak nedochádza k...
5,34 €
Stabilizátor zmrzliny bol špeciálne vyvinutý na stabilizáciu a zlepšenie štruktúry a textúry zmrzliny a výrobkov z...
Stabilizátor zmrzliny bol špeciálne vyvinutý na stabilizáciu a zlepšenie štruktúry a textúry zmrzliny a výrobkov z mlieka určených na zamrazenie. Je možné ho použiť do všetkých druhoch zmrzlín a mliečných produktoch s obsahom tuku od 4 do 14%.
7,67 €
Prášok kyseliny mliečnej je produkt prvotriednej kvality, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Kyselina mliečna sa...
Prášok kyseliny mliečnej je produkt prvotriednej kvality, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Kyselina mliečna sa nachádza predovšetkým v kyslých (kvasených) mliečnych výrobkoch, ako sú jogurty, kefír, kumys a v niektorých tvarohoch. Kazeín vo fermentovanom mlieku je zrážaný od kyseliny mliečnej a tiež dodáva kyslastú chuť kvasenému chlebu.
7,79 €
Lecitín prášok je produkt prvotriednej kvality a ide o odtučnený sójový lecitín prášok. Lecitín je emulgátor, ktorý...
Lecitín prášok je produkt prvotriednej kvality a ide o odtučnený sójový lecitín prášok. Lecitín je emulgátor, ktorý zabraňuje oddeleniu vody od oleja. Sójový lecitín prášok ponúka multifunkčné, flexibilné a univerzálne využitie vďaka jeho emulgačným vlastnostiam, ktoré udržujú a podporujú pevnosť margarínu a poskytujú konzistentnosť textúry dresingov,...
9,59 €
Karubín prášok je vysokokvalitný rafinovaný prášok na prírodnej báze, ktorý sa extrahuje zo semien stromu rohovníka....
Karubín prášok je vysokokvalitný rafinovaný prášok na prírodnej báze, ktorý sa extrahuje zo semien stromu rohovníka. Je vysokovšestranný pre vegánsku kuchyňu a slúži ako gelovacie činidlo, stabilizátor a zahusťovadlo. Používa sa hlavne ako zahusťovadlo s nízkou koncentráciou. Vyrábajú sa z neho rôzne mliečne výrobky, dezerty, ovocné výrobky, dresingy a...
8,39 €
Chlorid horečnatý je dôležitý koagulant (zrážadlo), ktoré sa používa pri príprave tofu zo sójového mlieka. Používa sa...
Chlorid horečnatý je dôležitý koagulant (zrážadlo), ktoré sa používa pri príprave tofu zo sójového mlieka. Používa sa aj na reguláciu kyslosti, ako zdravotný doplnok.
8,39 €
Kyselina jablčná je organická zlúčenina, ktorá je aktívnou zložkou v mnohých kyslých potravinách. Malic acid je...
Kyselina jablčná je organická zlúčenina, ktorá je aktívnou zložkou v mnohých kyslých potravinách. Malic acid je kyselina viac kyslá ako kyselina askorbová alebo kyselina citrónová.
5,03 €
Gellan guma LT100 je vysokokvalitný rafinovaný prášok. Ide o prášok s vysokým obsahom acylu. Používa sa na výrobu...
Gellan guma LT100 je vysokokvalitný rafinovaný prášok. Ide o prášok s vysokým obsahom acylu. Používa sa na výrobu mäkkých pružných elastických gélov, ktoré sa nelámu, netrhajú. Môže sa zmiešať s Gellan gumou typu F, kde sa zo zmesi vytvorí gél s mäkkou textúrou. Používa sa na výrobu marshmallow alebo šľahaných pien. Slúži na zahustenie tekutín.
20,39 €
Methocel (metylcelulóza) je čistá celulóza. Používa sa v potravinárskom priemysle ako zahusťovadlo, stabilizátor...
Methocel (metylcelulóza) je čistá celulóza. Používa sa v potravinárskom priemysle ako zahusťovadlo, stabilizátor alebo ako dispergátor (rozptyľovač) pri výrobe omáčok, dressingov, želé alebo tempura cesta a pod. Methocel sa rozpúšťa v studenej vode a gély z neho vyrobené v horúcej vode. Po pridaní do tekutiny/kvapaliny a následnom zahriatí nad 45°C sa zo...
8,82 €
Ide o produkt, ktorý je jemnejší ako štandardná xantánová guma, čo zaručuje ľahké rozptýlenie a rozpustenie vo...
Ide o produkt, ktorý je jemnejší ako štandardná xantánová guma, čo zaručuje ľahké rozptýlenie a rozpustenie vo vode/tekutine. Xantánová guma je prídavnou látkou, ktorá sa bežne používa ako zahusťovadlo, stabilizátor, emulgátor a penidlo. Ide o negelujúci prášok používaný predovšetkým na dosiahnutie lepšej viskozity roztoku/zmesi. Ak sa xantánová guma...
5,15 €
Transglutamináz je enzým, tiež známy ako mäsové lepidlo, ktoré má schopnosť vytvoriť priečnu väzbu proteínov...
Transglutamináz je enzým, tiež známy ako mäsové lepidlo, ktoré má schopnosť vytvoriť priečnu väzbu proteínov (bielkovín). Je s ním jednoduchá manipulácia a nemá žiaden vplyv na chuť mäsa alebo rýb. Bežne sa vyskytuje v rôznych organizmoch (nachádza sa v živočíšnych a rastlinných zdrojoch). Zabezpečuje silnú väzbu pomocou zosieťovania proteínových molekúl....
16,79 €
Vegi gél je prírodný produkt vhodný pre vegánov a vegetariánov ako účinné gelovacie činidlo. Používa sa ako prísada...
Vegi gél je prírodný produkt vhodný pre vegánov a vegetariánov ako účinné gelovacie činidlo. Používa sa ako prísada na výrobu rôznych sladkých a slaných jedál (napr. soufflé, želé, peny, cheesecake, korpusy na torty a pod.). Dobre sa znáša a rozpúšťa v mlieku a iných mliečnych výrobkoch (sójové mlieko a pod.) pri izbovej teplote. Vyrábajú sa z neho čisté...
9,95 €
Ide o produkt, s ktorým môžete ľahko pripraviť bezlepkovú stravu. Je to multifunkčný a vysoko disperzný prášok určený...
Ide o produkt, s ktorým môžete ľahko pripraviť bezlepkovú stravu. Je to multifunkčný a vysoko disperzný prášok určený na zahusťovanie (má vlastnosti ako škrob - kukuričný) a dá sa použiť tak v teplej ako aj v studenej kuchyni. Jedná sa o univerzálny, vysoko výkonný zahusťovací produkt.
18,30 €
Pektín prášok je produkt prémiovej kvality. Ide o úplne prírodný produkt schválený na výrobu ekologických výrobkov....
Pektín prášok je produkt prémiovej kvality. Ide o úplne prírodný produkt schválený na výrobu ekologických výrobkov. Používa na pri výrobe džemov, marmelád, čatní alebo ovocných želé. Pektín želé sú tepelne odolné, čiže môžu byť podávané ako teplá príloha k jedlám a pod. Hotovým výrobkom zabezpečuje vysokú pevnosť, dopomáha k uvoľňovaniu príchutí. Slúži na...
10,31 €
Sorbitol prášok alebo tiež známy ako glucitol, je biely kryštalický prášok s ľahkou sladkou chuťou. Sorbitol je bez...
Sorbitol prášok alebo tiež známy ako glucitol, je biely kryštalický prášok s ľahkou sladkou chuťou. Sorbitol je bez cukru, je nízkokalorický a chráni pred zubným kazom. Môže sa používať ako sladidlo alebo ako kompresné činidlo na výrobu nízkokalorických výrobkov určených pre diabetikov. Ide o prírodný produkt.
7,86 €
Silk gél je špeciálne navrhnutý na výrobu zmrzlín a sorbetov. Pridanie silk gélu na hotovú zmrzlinu alebo sorbet...
Silk gél je špeciálne navrhnutý na výrobu zmrzlín a sorbetov. Pridanie silk gélu na hotovú zmrzlinu alebo sorbet vytvorí na ich povrchu hodvábny mäkký film, povrch. Silk gél tiež zlepšuje štruktúru a konzistenciu produktov, čo má za následok ich lepšie servírovanie a skladovanie. Silk gél sa ľahko rozpúšťa pridaním do teplého roztoku/základu. Ak chcete...
8,94 €
Citrát sodný je sodná soľ kyseliny citrónovej, má kyslú a slanú chuť. Používa sa najmä na ochutenie jedál a nápojov,...
Citrát sodný je sodná soľ kyseliny citrónovej, má kyslú a slanú chuť. Používa sa najmä na ochutenie jedál a nápojov, ktorým dodáva kyslú a slanú chuť alebo ako konzervačný prostriedok. Citrát sodný znižuje kyslosť potravín a kvapalných roztokov, takže umožňuje spherifikáciu (tvorba guličiek) alebo jej opačný proces so silno kyslými zložkami.
5,63 €
Easy Whip stužovač je ideálny pre výrobu ľahkých nadýchaných pien, pusiniek a pod. ide o instantný prášok bez chuti....
Easy Whip stužovač je ideálny pre výrobu ľahkých nadýchaných pien, pusiniek a pod. ide o instantný prášok bez chuti. Dá sa prakticky použiť do akéjkoľvek sladkej alebo slanej tekutiny/zmesi. Stužovač je jednoduchý na použitie, stačí ho len zmiešať so zvolenou kvapalinou/tekutinou a zmes následne vyšľahať do stabilnej tuhej peny. Penu je potom možné nechať...
10,38 €
Xylitol je kvalitný rafinovaný prášok vyrobený z brezy. Ide o sladidlo a používa sa ako náhrada cukru do koláčov,...
Xylitol je kvalitný rafinovaný prášok vyrobený z brezy. Ide o sladidlo a používa sa ako náhrada cukru do koláčov, cukroviniek, nápojov, džemov, marmelád, na výrobu konzervovaných potravín a do rôznych iných receptov obsahujúcich cukor.
5,46 €
Ide o prvotriedny prášok vyrobený z červenej repy. Používa sa na farbenie jedál alebo ako príchuť. Prášok z červenej...
Ide o prvotriedny prášok vyrobený z červenej repy. Používa sa na farbenie jedál alebo ako príchuť. Prášok z červenej repy je zdravým doplnkom stravy obsahujúci draslík, vitamíny B6 a C a kyselinu listovú. Je silným antioxidantom.
7,19 €
Ide o produkt špičkovej kvality ako náhrada glutamanu sodného. Preto nespôsobuje alergické reakcie na spomínanú...
Ide o produkt špičkovej kvality ako náhrada glutamanu sodného. Preto nespôsobuje alergické reakcie na spomínanú látku. Zlepšuje chuť potravín už pri malom dávkovaní. Môže sa pridať do polievok, omáčok, marinád, zemiakových lupienkov, ryže, rezancov, zeleniny, syrov, môže sa použiť pri konzervovaní mäsa a ako suché korenie a pod.
9,83 €
Pozor! Koniec exspirácie 1.6.2020 Prášok síranu vápenatého je vysoko kvalitný a jemný prášok. Je tiež známy ako...
Pozor! Koniec exspirácie 1.6.2020 Prášok síranu vápenatého je vysoko kvalitný a jemný prášok. Je tiež známy ako sadrovec.
7,85 €
Prášok kyseliny vínnej je vysokokvalitný biely kryštalický prášok bez zápachu s mierne lahodnou chuťou. Kyselina...
Prášok kyseliny vínnej je vysokokvalitný biely kryštalický prášok bez zápachu s mierne lahodnou chuťou. Kyselina vínna je veľmi všestranná na použitie.
4,79 €
Ide o produkt prvotriednej kvality využívaný v potravinárskom priemysle, kvetinárstve, ako hydratačná zložka na...
Ide o produkt prvotriednej kvality využívaný v potravinárskom priemysle, kvetinárstve, ako hydratačná zložka na výrobu produktov na vlasy a na pleť, na výrobu mydiel, kúpeľových solí a pod. Rastlinný glycerín pomáha pri lepšom spojení kvapaliny/zmesi s olejovitou zložkou.
10,98 €
Ide o ultrajemný prášok, vyrobený z kokosových orechov, čiernej farby pripomínajúci čierne uhlie. Produkt má...
Ide o ultrajemný prášok, vyrobený z kokosových orechov, čiernej farby pripomínajúci čierne uhlie. Produkt má všestranné využitie. Dá sa pridať do rôznych druhov potravín ako je chlieb, koláče, sušienky, zmrzlina, koktailov, tekutých gélov a pod. Prášok nemá chuť, zápach ani pachuť.
17,15 €
Doprava nad 60€ zdarma
Zákaznícky servis
100% sortimentu skladom
Doručenie do 48 hodín
Molekularka.sk je ako vyšitá pre nadšencov molekulárnej gastronómie a tých, ktorí radi
experimentujú.
Ponorte sa spolu so šéfkuchárom Vojtom Artzom do tajov experimentálnej
kuchyne. Objavte možnosť zmeny farby, tvaru, štruktúry a chuti surovín pomocou nových technológií.
Molekularka.sk sa špecializuje na predaj textúr a dochucovadiel molekulárnej kuchyne so zárukou tej
najlepšej kvality. Prináša sortiment starostlivo zostavený v úzkej spolupráci s odborníkmi.